lördag 13 november 2010

Baba ganoush och butternut

Auberginen har "tillagats" i form av raw baba ganoush (som faktiskt var anledningen till att auberginetärningarna en gång hamnade i frysen). Inte dumt alls. En del åts med "chips" av fullkornstunnbröd (skurna i trekanter och torlade kort tid i ugnen), resten lite mer passande till raw tabbouleh.

En väldigt färgglad rätt blev det av en del av mangolden, eftersom det var en röd variant. Den stektes med lök, sellerin och lite ärtor och blandades med riccotta. Denna rosa röra lades i en halv ugnsbakad butternut pumpa (en del av pumpaköttet togs ur och användes till annan måltid för att få plats med fyllningen) - som var knallorange. Men färgerna tonades ned lite efter ugnsbakningen.

Ärtorna, de som inte var med i pumpan, hamnade i råsaftcentrifugen tillsammans med palsternacka, broccoli, mynta och äpplen och blev till en len och nyttig jos kallad "The protector". Detta betyder också att jag är mer än halvvägs in i novembers lott!

Nedräkning: 6 – 3 = 3 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar