fredag 6 augusti 2010

Resultat!

De tre första burkarna är tömda. (Jag äter numera endast väldigt välkryddad mat…). Framförallt tack vare en omgång enkla brödpinnar. Receptet (som är så enkelt att det knappt kan kallas ett recept) kommer ursprungligen från tidningen Buffé. Man skär ett tunnbröd (typ hönökaka) i strimlor, kanske 2 cm breda, och penslar med lätt uppvispad äggvita. Sen på med kryddor, salt och kanske något frö (lin-, sesam- eller hampafrö). Jag provade att krydda båda sidorna på hälften av omgången, men det blev lite överdrivet. Mina smaksättningar var (förutom salt och vitpeppar på alla och vitlökspulver på hälften) rosépeppar, körvel, basilika, timjan, rosmarin, fänkål och dillfrö. Inte alla på samma smala brödbit, utan en ört per bit. Riktigt gott och väldigt enkelt. Trots det tog basilika, fänkålsfrö och rosépeppar slut och undantagen rosmarin och timjan (båda hemodlade) användes.

Ytterligare ett undantag är använt: paprika, tillsammans med diverse andra kryddor på ugnsbakade potatisklyftor.

Nedräkning: 19 - 3 = 16 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar