För att avsluta risvinägern - månadens sista lott! - gjorde jag en sushisallad, mycket starkt inspirerad av Green Kitchen Stories, men med uteslutande av vissa produkter som jag precis rensat ut/inte hade hemma. Jag hoppade över riset och marinerade rökt tofu ganska kort tid (eftersom jag inte hade framförhållning). Istället för sesamolja, som ju tog slut nyss, rostade och mortlade jag sesamfrö och blandade i rapsolja. Det fanns ingen mogen avokado i min affär och mina groddar är inte ätfärdiga - så jag strimlade i lite röd paprika i stället. Avslutade med att hälla över lite wasabi utrörd i vatten. Det blev jättegott, och något jag kommer att göra igen (kanske följer jag receptet lite bättre då...) tex när jag blir sugen på sushi nästa gång! Särskilt tofun blev jättegod, men vet inte om det är tack vare marinaden eller för att det var den rökta varianten (min favorit) eller kanske kombinationen.
I vilket fall som hellst - oktober månads lottning är avklarad!
Nedräkning: 2 – 2 = 0 st!
Visst är den mysig, Green Kitchen Stories! Man vill bara laga färgglad mat =)
SvaraRaderaSesam är en höjdare tycker jag. Kanske för att vi inte äter det jätteofta, men det sätter bra prägel på wokar, både som olja och frö.
Grattis till ännu en avklarad omgång!