Det som är bra med raw food (förutom smaken och nyttigheten) är att ingen direkt tillagning krävs. Därför är det ganska lätt att hitta på recept, i alla fall på enkla rätter. (Jag har inte kommit så långt som att dehydrera mat i särskilt stor omfattning). Jag utgick från vad som fanns hemma och vad jag var sugen på och hepp – en ny rätt: fyllda paprikor med guacamole. Jag skriver ner receptet och ser om någon annan vågar prova (jag mätte dock inte vid tillagningen, utan uppskattar i efterhand)…
Hälften av en ganska stor morot
Tre blomkålsbuketter (inte huvuden alltså)
En kvarts gul lök
Drygt ½ dl solrosfrö
1 msk misopasta
Mixa tills det blir en smet av det hela, eventuellt behövs lite olivolja (ca 1 msk) på slutet. Man måste stanna ett par gånger under tiden och skrapa ned det som fastnat på väggarna i mixern. Skeda upp i rensade paprikor (jag gillar grön!) och servera tex med guacamole. Eller en sallad men det fanns ingen sån hemma, inte tomater heller.
Därmed är också ett av mars två undantag använda (mison)!
Nedräkning: 2 + 7 - 1 = 2 + 6 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar