tisdag 2 mars 2010

Sammanfattning februari

Har ju glömt bort att sammanfatta februari! Det var ganska många lyckade rätter i februari, nu när jag tittar tillbaka. Bland sopporna var rödbetssoppan och den på rostad paprika riktiga höjdare. Lite mer matiga men fortfarande lyckade var tacos/tortilla-experimenten - att strunta helt i "köttersättning" var en riktigt bra idé. Allra bäst var dock tabbouleh på groddad quinoa, den kommer att bli en "stapelrätt", fast kanske får citron eller lime ersätta sumak (jag ska ju inte börja köpa på mig konstiga kryddor igen, i alla fall inte riktigt än...). Inte heller att förglömma var kakaomassan till semlorna, som för första gången fick mig att uppskatta detta bakverk.

Inte alla sopporna blev lika lyckade, minst lyckad var den thaiinspirerade (röd curry) som inte hade planerade ingredienser och blev tjock nästan som gryta (samma post som tortillan).
Har också två soppor att avrapportera. Dels en soppa på honungsrostad palsternacka som åts med rosmarinkex. Kexen smakade väldigt bra till soppan, så nästa gång ska jag nog ha lite rosmarin i soppan. Dels en väldigt enkel soppa på riven morot och squash med hemgjorda krutonger, som blev lite intetsägande.

Nedräkning: 2 + 9 - 2 = 2 + 7 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar