
Som omväxling i
soppätande har jag gjort
tortilla i två omgångar (eftersom både brödet och resterande
tacokrydda räckte så länge). Den första omgången blev bäst och riktigt god. Lök,
kidneybönor, en riven morot, lite riven
squash, majs, paprika och
tacokrydda stektes ihop och på slutet la jag i lite
tärnad tomat. En lagom stor mängd (detta är det svåraste i denna rätt - vad är lagom mycket i ett
tortillabröd???) av grönsaksblandningen, riven ost och
guacamole rullas in i
tortilla bröd och sen är det färdigt att äta. Den andra gången, som blev mindre lyckad, hade jag
kikärter och restgrönsaker istället. Även den blev fullt
ätbar. Men jag tror att den rivna moroten och
squashen gjorde underverk för att "
gegga" ihop den första
röran, för andra gången höll inte grönsakerna riktigt ihop utan gjorde det lite mer
svårätet.Jag har inte övergett sopporna än, den senaste var en ny variant på
thai-temat. D
enna gång smaksatt med
galanga och röd curry samt den sista av
buljontärningarna. Den blev väldigt tjock i konsistensen, mer som gryta. Det kan ha berott på att jag hade i en rejäl sked av det vegetariska
proteinpulvret plus att det var mindre kokosmjölk kvar än jag trodde. Lite
sesamfrö gick också åt.
Nedräkning: 15 - 3 = 12 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar