tisdag 16 februari 2010

Tortilla!

Som omväxling i soppätande har jag gjort tortilla i två omgångar (eftersom både brödet och resterande tacokrydda räckte så länge). Den första omgången blev bäst och riktigt god. Lök, kidneybönor, en riven morot, lite riven squash, majs, paprika och tacokrydda stektes ihop och på slutet la jag i lite tärnad tomat. En lagom stor mängd (detta är det svåraste i denna rätt - vad är lagom mycket i ett tortillabröd???) av grönsaksblandningen, riven ost och guacamole rullas in i tortilla bröd och sen är det färdigt att äta. Den andra gången, som blev mindre lyckad, hade jag kikärter och restgrönsaker istället. Även den blev fullt ätbar. Men jag tror att den rivna moroten och squashen gjorde underverk för att "gegga" ihop den första röran, för andra gången höll inte grönsakerna riktigt ihop utan gjorde det lite mer svårätet.

Jag har inte övergett sopporna än, den senaste var en ny variant på thai-temat. Denna gång smaksatt med galanga och röd curry samt den sista av buljontärningarna. Den blev väldigt tjock i konsistensen, mer som gryta. Det kan ha berott på att jag hade i en rejäl sked av det vegetariska proteinpulvret plus att det var mindre kokosmjölk kvar än jag trodde. Lite sesamfrö gick också åt.

Nedräkning: 15 - 3 = 12 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar