fredag 26 februari 2010

Kaka till de redan gjorda dekorationerna

Ett steg mot en färdig kaka där humlorna och nyckelpigorna i förra posten ska platsa: själva bottnarna där jag tog med resten av mandelessensen och det sista av himalayasaltet i den rosa burken (denna gång täntke jag på att lösa upp bitarna i vattnet, i förra kakan blev saltet ojämnt fördelat) är en chokladkaka. Kaka delades i tre delar och fylldes med mango, passionsfrukt och choklade på Café Fernandos vis ( - förresten, på den websidan finns många spännande recept!!). Slutligen dekorerades tårtan med sugar paste. Tanken var att det skulle bli ljust blått, som en himmel för humlorna och nyckelpigorna att flyga på, bland de sista av hjärtströsslen (jösses vad länge 100 g strössel räcker). Men det är lätt att ta för mycket karamellfärg, så tårtan fick samma blå nyans som disktrasor. Smaken var dock ok, både ett nätverk jag är med i och de på jobbet som fick resterna gav sitt godkännande.


De senaste sopporna: broccolisoppa, smaksatt med jästpulvret (som jag i något veganrecept sett som smaksättning lite ostlik, och ost finns ju ofta i broccolisoppa). Dessutom en riktigt god soppa på rostad paprika, majssoppa och blomkålssoppa.

Den sista citronsyran (lite fick runda av den söta smaken på majssoppan) användes i fikonmarmelad (se bilden med blomkålssoppa) med hasselnötter. Jag anpassade det receptet lite, dels rostade jag hasselnötterna, dels blandade jag fikon och dadlar (för jag hade inte så många fikon) och sen hoppade jag över pektinet, för jag tyckte det blev bra konsistens i alla fall.

Jag har också bestämt att redan imorgon dras en ny hylla+flaska trots att varken matvarorna eller februari är helt slut. Dels för att det är praktiskt med helgens ljusa och mer lediga timmar för att rapportera de nya matvarorna. Dels för att det inte finns en chans att jag gör slut på februaris två sista på en helg. Det är ¾ av svampsaltet och kanske ½ dl buljong kvar. Så de får följa med in i mars, med röda siffror i nedräkningen.

Nedräkning: 7 - 5 = 2 st.

1 kommentar:

  1. Så superfin tårtan blev! Färgglatt med den starkare blå färgen. Tycker inte det gjorde något, men så har jag också stirrat på gott om amerikanska bakverk på sistone =)

    SvaraRadera