Jag har också gjort en kaka för att få slut på rågmjölet, men det lyckades inte riktigt – det är ca ¼ dl kvar… Kakan, smaksatt med choklad och körsbär, gjorde också av med en del vanligt mjöl, florsocker och båda sorternas kakao – månadens sista undantag. Den vanliga kakaon i kakan och Valrohna i glasyren. Jag gjorde kakan vegansk, med äggersättning och mandelmjölk (med citronjos i för att få ”buttermilk”effekt). Konsistensen blev lite soggig, kanske pga veganalternativen eller också beroende på att jag försökte göra 1,5 omgång - men jag är inte säker på att det blev 1,5 gånger var ingrediens, ibland kan det ha blivit *2 och ibland *1. Skyller på värmen igen!
Efter två juliveckor återstår fem varor. Ströbrödet kommer att bli svårt...
Låter gott på flera håll. Spännande med kakan!
SvaraRaderaHar man inte ströbröd när man panerar? Kanske inget du är sugen på.
Jo, det kan man nog ha ströbröd till. Kom på i efterhand att jag kunde haft ströbröd i biffsmeten och på så sätt försökt "torka upp" den. Då hade det kanske gått att forma biffar. Men nu får jag tänka lite till!
SvaraRadera