Pajfyllningen hittade jag på själv. Det är förvälld ruccola toppad med sherrystekt svamp och äggstanning. Vi har väldigt mycket ruccola i vår odling, och jag måste testa hur förvälld sån smakar och om det verkligen går att använda som spenat, för att få ett bra sätt att ta tillvara på skörden. Det är nämligen rätt svårt att äta mängder av färsk ruccola - det är lite starkt.
Jag har också bakat rågbrödsrutor, där alla rågflingor gick åt. Det räckte inte riktigt, så jag fyllde på med grahamsgrynen och mer av rågmjölet (som jag använde istället för rågsikt). En del vetemjöl gick också åt, både till rågrutorna och till en flädercheesecake, som också använde en del av muskovadosockret, florsockret och rågflingor (jag gjorde denna botten innan rågrutorna). Jag hade inte vanliga cornflakes eller vaniljstång, såg jag tog bran flakes (med äpple/fikonsmak!) och vaniljsocker istället – och har därmed använt julis första undantag. (Naturligtvis använde jag inte heller gelatin, utan agar agar). Gelén på toppen fick lite rosa färg, för att man ska kunna se de fläderblommor som finns i (fast kanske inte på denna lilla bild).
Nedräkning: 13 - 3 = 10 st.
Låter som massor av gott!
SvaraRadera