lördag 30 januari 2010

Dubbelpost

Ytterligare en post idag, den förra samlade upp det som gjorts under veckan. Men det är lördag och därmed dags för veckorapport.

Kvarvarande efter en ”februarivecka” i grupp kryddor, övrigt och baktillbehör. I mitten de undantag som också ska användas under månaden.

Nästan raw-frukost: tinade björnbär med cashewyoghurt med vaniljsmak dekorerat med de kanderade violerna (ej raw).

Gjorde slut på vitlökspulvret – istället för vitlök - och paprikan – istället för chilli - samt en del av det konstiga saffranspulvret som inte smakar saffran – istället för gurkmeja genom dillpotatis. Det visade sig, när jag börjat, att det inte fanns dill i frysen som jag trott, så det fick bli torkade dillfrö istället. De smakar inte direkt dill, men potatisen smakade bra i alla fall!

Sedan lyckades jag hitta ett fantastiskt recept på fruktsallad – fantastiskt med tanke på vilka ingredienser som ingår. Sirap (istället för socker), vaniljstång, galangabitar (istället för ingefära) och citrongräs (istället för citronskal) gick åt! Jag använde den frukt som fanns hemma, vilket var äpple, päron, apelsin och russing. Inte dumt alls!

Nedräkning: 35 - 7 = 28 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar